Hem arrow Nyheter
Trevlig sommar!
2014-06-19

gulang.jpg 

Nyhetsrapporteringen är tillbaka på hemsidan i augusti och nästa nummer av Taxi idag kommer ut 29 augusti. Till dess önskar redktionen alla läsare och annonsörer en trevlig sommar!

 
Saltad nota trots jämförpriser
2014-05-20

Trots att de skyltade jämförpriserna borde innebära att taxiresenärerna kan känna sig säkra har Arlanda Express (som ägs och drivs av A-train) upptäckt att vissa taxibolag, genom att skruva på parametrarna, kan ta ut avsevärt mycket mer för vissa typer av resor inom centrala Stockholm, skriver Dagens Nyheter. Tågbolaget, som själv äger sin mark vid terminalen vid Stockholms Central, skärper därför reglerna från 21 juli för vilka bilar som släpps in.

Man upptäckte att vissa bolag höll ett lågt kilometerpris, men ett högt timpris,vilket innebär att en kort resa, exempelvis 1,6 kilometer till Grand Hôtel, kunde kosta från 175 till 310 kronor, trots samma jämförpris på 375 kronor. 

 
Taxibränder i Uppsala
2014-05-14

Natten till tisdagen brändes tre taxibilar i Uppsala. Polisen söker nu spåra vem eller vilka det var som anlade bränderna. Två av bränderna drabbade bilar tillhörande Taxi Direkt, ett bolag som vid flera tillfällen under våren har varit utsatt för vandalisering. Enligt platschefen Anders Sundberg, som intervjuades av Upsala Nya Tidning, är personalen på taxicentralen, liksom chaufförerna, nu rädda för fler attentat. På grund av bilbrist har man dessutom svårt att klara åtaganden mot kommunen och landstinget. Bolaget samverkar nu med polisen för att få klarhet i vad som hänt och för att få stopp för attentaten.  

 
Löpare kan ta taxi under Göteborgsvarvet
2014-05-14

Förra året under löparfesten Göteborgsvarvet var det extremt varmt och Taxi Göteborg fick hjälpa närmare 450 personer till mål. Under Göteborgsvarvet på lördag ser Taxi Göteborg åter till att stå på pass för löpare som måste bryta. Man har dessutom 14 hjärtstartare utspridda i bilarna runt varvet och utbildade förare.

– Förhoppningsvis slipper vi även i år att använda våra hjärtstartare. Men det är viktigt att alla förare som har dessa i sina bilar känner sig helt trygga med hur de ska användas om olyckan är framme. Vi är här för att hjälpa men så klart hoppas vi att alla kan ta sig i mål för egen maskin, säger marknads- och  försäljningschef Petra Kling.

Närmare 64 000 löpare är anmälda till årets upplaga av Göteborgsvarvet, där Taxi Göteborg är med som officiell leverantör. 

 
Taxirån i Umeå
2014-05-14

Sent på måndagskvällen larmade en taxichaufför polisen i Umeå. Han hade blivit rånad av en passagerare i stadsdelen Marieberg. Gärningsmannen rånade chauffören under knivhot och sprang sedan från platsen i riktning mot stadsdelen Ersboda.  Polispatruller assisterade av hund sökte i området, men inga uppgifter finns om att gärningsmannen ska ha gripits. 

 
Nytt däck för lätta transportbilar
2014-04-23

Efter tre miljoner hårda testkilometer i några av Europas största åkerier lanserar nu italienska däcktillverkaren Pirelli ett högteknologiskt däck, specielltutvecklat för transportbilar.  Det nya däcket Carrier har 30 procent lång livslängd, minskad bränsleförbrukning tack vare mindre rullmotstånd, bättre prestanda på vått underlag och ökadkomfort, jämfört med tidigare generationers däck.

En ny gummiblandning och förbättrad geometrisk däckprofil ökar däckets livslängd, vilket ger kunden bättre ekonomi.

Pirelli har optimerat däckets profil och använder innovativa material, vilket leder till lägre rullmotstånd, som i sin tur innebär lägre bränsleförbrukning och bränslekostnader.

Carrier har genom sin nya gummiblandning och tre breda länsgående spår minskat risken för vattenplaning och fått bättre våtgrepp. Detta ökar säkerheten på vått underlag. 

 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>