Annons:
Annons:

Hallå där - Hans Weinehall arrangör av mässan Taxi i norr

Intervjuer

Taxi norr återkommer i vår, var och när?
-I år blir det i Örnsköldsvik den 23-24 maj, närmare bestämt på Elite Plaza Hotel som ligger vid hamnen. Detta blir sjunde gången som vi arrangerar Taxi i norr. Denna gång är Taxiförbundet arrangör, tillsammans med mig.  Framgent är det tänkt att Taxiförbundet ska bjuda in till Taxi i norr. Det finns stort intresse bland taxifolk att få träffas och samtala, det har jag förstått utifrån besked från de jag har varit i kontakt med under våren.

Hur många utställare kommer?
-I nuläget 16-18 leverantörer, jag räknar med att det tillkommer fler under resans gång. Alltså några fler än föregående år.

Det brukar vara ett digert konferensprogram, finns det någon speciell inriktning i år?
-Vi strävar efter att spegla det som är aktuellt i branschen och där är alltid samhällsbetalda resor under upphandlingar något som väcker stort intresse. Det gäller såväl för taxiföretagarna som för näringslivet där privata företag är beroende av att det finns taxi. Upphandling är oftast nyckeln för  att taxi ska finns kvar. Svarttaxi blir ett allt större problem och på en särskild punkt kommer riksdagsföreträdare ställs till svars.

Vilka blir det från riksdagen som kommer?
-Från trafikutskottet deltar Åsa Karlsson (S), Maria Stockhaus (M) och Tomas Morell (SD).

Finns det något speciellt du vill lyfta fram som ni tar upp på Taxi i norr?
-Ja, vi kommer att lyfta frågan kring hur fler kvinnor ska lockas till taxibranschen och därmed lösa en del av förarbristen som råder.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår